Gebruiksaanwijzing

Als je voor de eerste keer kleurlenzen draagt:

Verwijder de lenzen voorzichtig uit de verpakking en leg ze voor gebruik eerst minimaal 2 uur in een speciaal daarvoor geschikte houder en bijbehorende lenzenvloeistof.

Lees zorgvuldig de instructies hieronder of in de altijd bijgesloten gebruiksaanwijzing bij je bestelling. Lenzen zijn heel erg kwetsbaar en dienen met grote zorg behandeld te worden. Alle lenzen worden in de fabriek én vlak voor verzending naar de klant gecontroleerd op defecten, scheurtjes en oneffenheden. Let op, na het openen van de verpakking en het verbreken van de verzegeling kunnen de lenzen niet geretourneerd worden. Uiteraard worden ook gedragen lenzen niet retour genomen.

Kijk of de lens in de juiste positie is.

Controleer voordat je de lens inzet of deze niet binnenstebuiten zit. Het makkelijkste om dit te doen is om de lens op de vingertop te plaatsen, kijk ernaar terwijl je hem vlak voor je oog houdt. Kijk naar de opstaande rand van de lens, gaat deze mooi recht omhoog dan zit de lens goed (de lens moet eruit zien als een halve bal).

Zie je de opstaande rand aan de bovenkant naar buiten wijzen (zoals b.v. een schaaltje met rand) dan bevindt de lens zich in de verkeerde positie. Maak je geen zorgen als je de lens per ongeluk verkeerd om inzet. De lens zal niet comfortabel aanvoelen maar kan geen schade aanrichten. Neem de lens uit, keer hem om en zet deze weer in de juiste positie terug.

Lenzen inzetten

– Voor het beste draagcomfort, verwijder nieuwe lenzen uit de verpakking en leg ze 2 uur voor het dragen in een    lenshouder in  lensvloeistof.

– Breng pas makeup aan nadat je de lenzen hebt ingedaan.

– Houd altijd een vaste volgorde aan met lenzen inzetten en verwijderen.

– Neem de rechter lens uit het lenzendoosje en spoel deze schoon met de vloeistof om evt. vuil  te verwijderen.

– Leg de lens op de top van de wijsvinger en zorg ervoor dat de lens zich in de juiste positie bevindt.

– Zet de middelvinger van dezelfde hand op het onderste ooglid en trek met de middelvinger van de andere hand het  bovenste ooglid omhoog zodat je niet kunt knipperen.

– Kijk naar het plafond of recht naar voren en plaats voorzichtig de lens op het onderste deel van je oog.

– Laat voorzichtig het ooglid los, sluit je ogen eventjes en knipper dan. De lens zal vanzelf op de juiste plek gaan zitten.

– Als je de lens niet goed kunt zien gebruik dan een goed verlichte spiegel.

– Wrijf niet met je vingers over de lens om deze in de juiste positie te krijgen. Gebruik in plaats daarvan je ooglid om de  lens in de juiste positie te  brengen.

– Contactlenzen kunnen niet achter je ogen verdwijnen, dit is anatomisch gezien onmogelijk.

-Wrijf niet in je ogen als je lenzen draagt, dit kan irritatie veroorzaken en de lenzen kunnen scheuren.

– Raak lenzen niet aan met je nagels, lenzen zijn gemaakt van ultradun materiaal en kunnen erg makkelijk beschadigen  door scherpe randjes  aan je nagels.

– Herhaal de stappen hierboven om de linker lens in te zetten.

– Controleer je lenzen, om te kijken of de lens in de juiste positie zit, door een oog af te dekken. Zie je alles helder dan is  de lens juist ingezet.

– Doe hetzelfde met je andere oog.

Lenzen verwijderen:

-Om te voorkomen dat je de lenzen door elkaar haalt is het het handigste om  altijd eerst de rechter lens te verwijderen.

-Kijk naar het plafond en trek met de middelvinger het onderste ooglid naar      beneden.

-Breng de wijsvinger dicht naar je oog en raak voorzichtig de onderste rand van  de lens aan en schuif deze naar beneden  naar het onderste witte gedeelte van  het oog.

-Knijp heel voorzichtig met duim en wijsvinger in de lens en neem deze uit het oog.

– Doe de lens in het bewaardoosje met nieuwe vloeistof voordat je de andere lens  uitdoet.

-Verwijder de andere lens op dezelfde manier.

– Een andere manier, in plaats van in de lens te knijpen : schuif heel voorzichtig de lens naar de binnenste ooghoek  (richting je neus) totdat deze  niet verder kan, de lens zal er vanzelf uitvallen. Bewaar je lenzen altijd in een goed  afgesloten lensbewaardoosje gevuld met lensvloeistof.

– Controleer de lenzen regelmatig (ook als je ze niet gebruikt) en kijk of er nog voldoende vloeistof in de houder zit. Indien  nodig bijvullen om uitdrogen te voorkomen.