Meest gestelde vragen

Wat zijn de specificaties van jullie contactlenzen?

-Al onze lenzen zijn zachte contactlenzen.
-Watergehalte: 42 %
-Materiaal: Hema / Polymacon
-Afmeting: 14,5 mm Ø
-Basis Curve: 8.60
-Dikte: 0.06
 
Hoe weet ik of de lenzen van goede kwaliteit zijn ?
De lenzen zijn gemaakt van een 0.05 millimeter dun en 100% veilig materiaal. Het is een optimaal zuurstofdoorlatend materiaal met een perfect draagcomfort. Alle kleurlenzen zijn goedgekeurd en geproduceerd middels een streng ISO9001- en GMP gecertificeerd productieproces.

 
Hoe lang kan ik de lenzen gebruiken?
We hebben verschillende types kleurlenzen in het assortiment, de gebruiksduur variëert van daglenzen tot jaarlenzen. Deze informatie vind je op de betreffende pagina’s. Per lens soort is aangegeven wat de gebruiksduur is. Wel is van belang dat je altijd regelmatig de vloeistof controleert en vervangt om de lenzen in goede conditie te houden.

 
Mag ik de lenzen inhouden als ik ga slapen?
NEE!, kleurlenzen zijn absoluut niet geschikt om ‘s nachts te dragen. Doe ze dus altijd uit voordat je gaat slapen!
 

Moet ik mijn ogen laten opmeten?
Voor onze lenzen zonder sterkte hoef je je ogen niet op te laten meten. Bij elk paar bestelde lenzen ontvang je van ons gratis een Nederlandstalig handleiding voor het gebruik van contactlenzen. Ook kun je alle instructies terugvinden op onze website. In principe kan iedereen gekleurde lenzen dragen, twijfel je of onze lenzen voor jouw ogen geschikt zijn vraag dan eerst een opticien om advies.
 

Zijn er ook lenzen op sterkte verkrijgbaar?
Ja, bv de lenzen ‘white manson’ zijn met sterkte leverbaar.
 

Ik heb een cilindrische afwijking (astigmatisme) kan ik jullie lenzen dragen?
Ook als je weet dat je een cilindrische afwijking aan de ogen hebt  zou je onze lenzen kunnen dragen. Let er dan wel op dat je niet kiest voor een lensdesign met een verticale pupil zoals bv. een kattenoog. Deze kunnen gaan draaien in je ogen wat natuurlijk wel een raar effect geeft maar vast niet de bedoeling is.
 

Kunnen jullie lenzen ook over andere lenzen heen gedragen worden?
Nee, dit mag absoluut niet! Helaas kom je op Internet wel eens tegen dat mensen dit toch doen of dat het zelfs geadviseerd wordt. Doe dit niet! Als je 2 lenzen over elkaar draagt verminderd dit sterk het zuurstof doorlaatbaarheidsgehalte waardoor je blijvende schade aan je ogen kunt oplopen.
 

Kan ik een cadeaubon voor jullie site kopen?
Nee momenteel niet maar wie weet zal dit in de toekomst mogelijk worden.
 

Ik ben mijn wachtwoord vergeten, wat moet ik doen?
Als je je wachtwoord bent vergeten , ga dan naar je account . als je in wilt loggen zie je een button waarop staat : “Wachtwoord vergeten? “, Klik hierop en voer nu het email adres in dat bij je account hoort, er wordt een nieuw wachtwoord naar je gestuurd.
 

Wat moet ik doen als ik een nieuw adres heb?
Als je gaat  verhuizen kun je eenvoudig in je account de adresgegevens aanpassen. Ga hiervoor naar het “adresboek” in je account en geef de juiste gegevens in.
 

Hoe lang duurt het voordat ik antwoord krijg op mijn email?
We beantwoorden alle email binnen 1 werkdagen. ( m.u.v. feestdagen) Heb je binnen deze tijd geen antwoord van ons gehad neem dan contact met ons op , wellicht hebben wij je bericht niet ontvangen.
 

Ik heb geen bevestigingsemail ontvangen, hoe kan dit?
Als je geen bevestigings email van je bestelling hebt ontvangen controleer dan eerst je spam-box om te kijken of onze bevestiging daarin terecht  is gekomen. Heb je geen bevestiging , ook niet in de spam-box, neem dan zo spoedig mogelijk contact met ons op zodat we het voor je kunnen nakijken.